Lydbøger på iPoden / iPhone

De fleste supermarkeder og boghandler er efterhånden begyndt at have MP3 lydbøger til nogle yderst rimelige priser. Det har gjort, at vi efterhånden har fået en større samling MP3 lydbøger.

Hvis du endnu ikke har prøvet lydbøger, så kan det varmt anbefales, når man er i gang med at slå græs, gøre rent eller andre kedelige opgaver. Så længe det er gentaget monotomt arbejde, så kan de fleste også saktens følge med i en god bog parallelt.

Når man køber lydbøger, så er MP3 sikkert det mest tilgængelige format for de fleste. Nogle CD afspillere kan afspille MP3 CD’er uden videre og det samme kan alle MP3 afspillere i sagens natur, men de er faktisk ikke helt optimale til iPod og iPhone. De understøtter nemlig et andet format, der hedder “M4B”, som er lidt smartere.

Med M4B så ved iPoden, at det er en lydbog. Lydbogen bliver ikke rodet ind i Play-lister, og iPoden er også bedre til at synkronisere hvor langt man er kommet. Til min Mac, som er den maskine jeg har mit lydbibliotek liggende på, har jeg købt et lille program, som hedder Audiobook Builder.

Programmet kostede under $10, da jeg købte det og det har efterhånden bygget mange bøger. Det er ikke  særligt avanceret, men det kan en ting, og det kan det rigtigt godt - nemlig bygge MP3 filer (plus forsidebillede) om til en lydbog og lægge den ind i iTunes som en lydbog.

comments powered by Disqus