Jeg ved hvor du bor...

Uanset om man er typen, der render rundt med et GPS pulsur eller man bruger sin smartphone og en app som Endomondo, SportyPal eller RunKeeper, så er der næppe megen tvivl om, at mange har taget det til sig og bruger det i stor stil.

Jeg har samlet min “sportstracking” omkring to sites - Garmin Connect og Endomondo. Første site bruger jeg til min egen fornøjelse, mens jeg bruger Endomondo til lidt “social motivation”. I forbindelse med de fleste sport-tracking sites, findes der mulighed for at holde sine aktiviteter mere eller mindre private - eller åbne - alt efter hvilken tilgang man har til sitet.

Når du melder dig til et sådan site, så start altid lige med at checke hvad default/standard indstillingerne er. Altså dem, der gælder, når du uploader nye aktiviteter til sitet. Da mange ofte har faste rutiner omkring træning - hvor og hvornår, så kan alle, der får lov at se ens aktiviteter hurtigt se et mønster.

Garmin Connect er modellen ret simpel. Selve sitet rummer ingen grupper eller lignende, der er bare dig selv, og for dine aktiviteter på Garmin Connect findes der to mulige tilstande - privat eller offentlig. Hvis den er privat, kan kun du se den, når du er logget ind, og hvis den er offentlig så kan alle se den (sådan i teorien).

Garmin har jeg generelt en regel, der hedder, at alt er privat og hvad der ligger der, er til min egen fornøjelse. Når jeg deler et link til noget, så er det på en enkelt aktivitet - og typisk kun i en periode indtil dem, der kunne være interesseret i at se det (fordi de har været med på en tur eller vil se en rute), har haft lejlighed til det - og der efter lukkes adgangen igen.

Endomondo er det en lillle smule anderledes, idet du kan have Friends/Venner, og fremfor en grov “alt eller intet” indstilling, som Garmin har valgt, så kan man under settings/indstillinger styre på en række parametre hvad man selv, ens venner og alle skal kunne se.

Når jeg bruger Endomondo har jeg den regel, at “venner” må se stort set alt, men er til gengæld ret firkantet med kun at “blive venner” med folk jeg rent faktisk kender (eller i det mindste ved hvem er).

Selvom det sikkert kan være sjovt at prale for hele nettet om hvor flittig man er til at dyrke motion, så starter mange aktiviteter ofte hjemme fra, så alle, der har adgang til at se data, hurtigt kan se hvor man bor og rutinerne i ens træning er også hurtigt med til at fortælle hvornår man ofte vil kunne træffes på en rute (eller ikke er hjemme) - og ingen af delene syntes jeg, at der er nogen specielt grund til at dele med alle på nettet.

comments powered by Disqus