Garmin Edge 800 og temperaturer

 

Jeg har fornyligt fået en Garmin Edge 800, som jeg bruger som cykelcomputer. Det er Garmins topmodel i Edge serien for tiden, og sikkert lidt overdrevet for det faktiske behov, men når man gerne vil have, at den skal kunne vise kort og bruge navigation, så er det den helt rigtige model.

Normalt plejer jeg at bruge Endomondo.com til at uploade aktiviteter fra Garminen - og Garmin Training Center på min Mac (og endda at uploade fra Garmin Training Center til Garmin Connect, så der er en Online backup.

Et af de eneste problemer, som jeg rendte ind i med Edge 800 computeren, var at den ikke viste temperaturer fra mine cykelture. Selve enheden understøtter temperatur måling (sådan cirka), og den blev vist i displayet, men ikke i de opsamlede data.

At de ikke vises på Endomondo skyldes, at de for tiden ikke understøtter det, så ikke noget mystisk der (hvis du syntes det er en god ide, så lad dem det vide), men på Garmin Connect websitet, havde jeg set andres workouts havde temperatur grafer, så det måtte jo virke.

Jeg havde desværre ikke meget held med Garmins support, som i øvrigt var venlige og i mødekommende, men som mente, at det muligvis var min Edge, der var problemer med. Det mente jeg nu ikke, når det ud fra displayet på Edge’n så ud til at virke helt som det skulle.

Det lykkedes mig også at finde en løsning/forklaring. Problemet var ikke Edge’n, men der imod Garmin Training Center, der i hvert fald for nærværende ikke understøtter temperaturer og derfor ignorer de data, når den importerer data.

Løsningen er derfor, at uploade direkte til Garmin Connect - uden om Garmin Training Center, og så virker alt som det skal.

comments powered by Disqus