Backup - enkelt, usynligt, automatisk og et andet sted

Gennem de seneste år, er de data, som vi har liggende på vores computere, blevet stadigt vigtigere. Alle har efterhånden udskiftet de gamle fotografiapperater med digtal kameraer - og mange er holdt op med at fremkalde billederne på papir, og viser i stedet familie billederne frem på tv’et eller bare på computeren.

Der er desværre også rigtigt mange, som ikke helt har tænkt over hvilke tiltag som man burde lave, når der pludseligt findes uerstattelige ting på ens computer - både i forhold til hvis computeren går i stykker, bliver stjålet eller på anden måde pludseligt er væk.

Nogle har købt en ekstern harddisk - og forsøger at huske at lave kopier af de vigtigste ting en gang i mellem. For at hjælpe med at huske på at lave backup, så står harddisken ofte ved siden af maskinen, som der skal backes up. Det er da bedre måske at have en kopi af sine vigtigste ting, men ikke rigtigt en løsning i topklasse.

Hvis en backup løsning skal fungere, så er der i hvert fald 4 kriterier, som løsningen bør overholde:

  • Det skal være enkelt - så man nemt kan sætte det op og være sikker på at det fungerer og har styr på at backupen kører.
  • Det skal være usynligt - så man ikke skal bander over at der skal køres en backup. Man skal ikke sætte ting til maskinen, lukke det ned man er igang med eller lignende.
  • Det skal være automatisk - så det bare virker. Man skal ikke huske at gøre noget en gang om dagen, om ugen eller om måneden. Det skal aktivere sig selv og sørge for at der laves backup, når der er brug for det.
  • Det skal være et andet sted - så man ikke risikerer at få stjålet sin backup sammen med pc’en eller hvis der er vand i kælderne, at både pc og backup medier drukner.

Der findes heldigvis forskellige bud på løsninger af hvordan man kan få lavet en backup, som overholder alle fire kriterier og hvis du ikke allerede har en velfungerende backup strategi, må jeg så ikke foreslå, at du kigger på Carbonite eller et af de andre systemer, hvor et lille program, der kører i baggrunden på din maskine, automatisk og løbende sørger for at lave en kopi af computeren til et sikkert sted på nettet.

Det er rimeligt overkommeligt økonomisk og i hverdagen mærker man næppe det kører. Carbonite findes til både windows og mac. For en fast pris kan man få lavet backup af alle interne drev i sin computer.

comments powered by Disqus