Mac: Skift tekst-editoren ud...

Seneste post handlede om at udskifte standard mail og browser programmerne på Mac’en, og når vi nu er ved det, skulle vi så ikke lige klare en anden irritations moment, når vi nu er ved det.

Når man skal rette i tekst-filer på Mac’en, så er standard programmet til det TextEdit, og selvom det sikkert er et fint lille program, så gik der ikke længe inden jeg blev rigtigt træt af det og fandt et andet og bedre program, som jeg hellere ville bruge. Jeg købte TextMate, installerede det og i en længere periode lærte jeg så at højre klikke på filer og vælge TextMate under “Open With…” menupunktet. Det virker, men hold op hvor er det besværligt.

Det behøver det i øvrigt slet ikke at være, for naturligvis kan man lave standard programmet for en given fil type op. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at finde en fil af den type, som du vil ændre standard programmet på. Hvis det f.eks. gælder tekst-filer, så lav eventuelt bare en fil, der hedder hello.txt (hvad den indeholder - om noget) er lige meget. Når den er gemt, så vælg den i Finder og tryk “CMD + i” (eller højre klik og vælg “Get Info”). Så får du filen egenskaber (properties) frem og nederst blandt disse kan du vælge hvilket program, som skal bruges til at åbne filen fremover - og du kan også ændre standard programmet, så alle filer af denne type fremover åbnes med det valgte program.

Det er ikke kun tekst-filer du kan lave om. Det gælder også billeder og alle øvrige fil typer, så det er bare et komme igang med at sikre, at det er de programmer, som du foretrækker, der er standard.

Til tekst-filer foretrækker jeg TextMate, men hvis du kommer fra Windows og er vandt til at bruge UltraEdit, så findes den også til Mac.

comments powered by Disqus