Mac: Skift standard mail og browser under OSX

Sammen med en Mac følger en række programmer blandt andet et mail-program kaldet Mail (eller Mail.app) samt web browseren Safari. Mange er sikker glade for begge dele, men jeg foretrækker nu andre programmer til både mail og surf på nettet. Der findes heldigvis også masser af alternativer, som mange bare kan installere. 

Til mail har jeg valgt at bruge Sparrow, som er en ret ny mailklient, men der findes også Thunderbird og nu om dage findes Microsoft Outlook også i en Mac version. Det er alt sammen meget godt, men når man klikker på email adresser, så er det stadigt standard mailprogrammet Mail.app, der åbner, og hvordan gør man så lige noget ved det, så det bliver ens foretrukne mailprogram i stedet?

Simpelt - man starter Mail.app. Under Preferences (indstillinger) er der et faneblad, der hedder “General” og her kan du ændre “Default Email Reader” til det program du foretrækker at bruge. Når det er sket, så gem indstillingen og luk Mail.app ned, så skulle det fremover gerne være det rigtige program, der starter, når du klikker på email adresser.

Noget tilsvarrende gælder i øvrigt for browsere. Hvis du ikke vil have, at det er Safari, der åbner, når du klikker på et link, så skal du også ind i Safari’s Preferences og rette det der. Til Mac findes der i øvrigt udover Google Chrome, Firefox og Opera, også andre spændende alternativer som f.eks. OmniWeb.

Selvom det ikke altid er helt logisk, at de er gemt væk inde i indstillingerne til et bestemt program - fremfor under de generelle System Preferences, så findes der heldigvis masser af muligheder for at få Mac’en til at opføre sig som man gerne vil.

comments powered by Disqus