Android: SMS Backup+

Smsbackupplus

 

Der findes et utal af smarte programmer til Android, og et af de seneste fund for mit vedkommende er “SMS Backup+”.

Min mailbox er en Gmail (eller rettere en Google Apps Mailbox, men forskellen betyder ikke noget for denne app’s vedkommende). Jeg samler al min mail her, og SMS Backup+ kan løfe GMail til et lidt højere niveau, så den også lige gemmer en kopi af alle SMS’er. Programmet kan du finde i Android Market, og det er gratis.

 

Jeg har sat min SMS Backup+ op på følgende måde:

  • Den prøver at uploade SMS’er, der er modtaget hvert 5. minut.
  • Den uploader kun over Wifi (så det ikke koster noget).
  • Den giver SMS’erne en label i GMail, der hedder SMS.

Det gør i praksis, at det bare virker uden jeg behøver at tænke over det - når jeg får SMS’er og har læst dem, så sletter jeg dem bare - og har jeg brug for at vide, hvad der blev skrevet, hvornår jeg fik SMS’en eller ligende, så har jeg nu et automatisk offline arkiv.

 

I øvrigt er der en lille bonus. Fordi det er Gmail, der uploades til, og det er mod samme Google Login, som min Android telefon ligger min kontaktliste/adressebog fra telefonen også der - og det gør naturligivs, at dem, jeg har fået SMS’er fra er kendt ved deres navn, ikke bare deres mobilnummer.

 

Du skal have slået IMAP til på din Gmail (under indstillinger/settings) for at kunne bruge SMS Backup+.

 

SMS Backup+ på AppBrain | Lifehacker omtale

comments powered by Disqus