Dropbox - en USB nøgle på internet

Dropbox_logo

Dropbox er et alternativ til at slæbe rundt på USB nøgler, når du skal flytte filer mellem maskiner. Med Dropbox får du et fælles drev, der automatisk synkroniseres mellem en eller flere maskiner - samt til et website, hvordu også kan se dine filer.

Dropbox findes til Windows, til Mac OSX og til Linux. Når du har installeret Dropbox, så kører der et lille problem, der automatisk holder øje med alle ændringer, som der sker i din dropbox folder, og så snart der er sket ændringer, så sendes de op til dropbox’s server - og eventuelt ud til andre maskiner, der også er sat op til at bruge dropbox (med samme brugernavn) er installeret og online.

Du kan saktens bruge dropbox, når du ikke har internet forbindelse. Når det sker, så opsamles der blot en kø af ændringer, som så sendes til dropbox, når internet forbindelsen kommer igen.

Man kan også dele dropbox’e med andre - dvs. man kan tage en folder i sin dropbox og dele med andre, så den ene folder også synkroniseres til deres dropbox’e. Endeligt kan man også dele enkelte filer fra sin dropbox via en “Public” folder.

Der findes en gratis 2Gb version af dropbox, så du kan prøve det uden risiko. Bliver du begejstret for det, og har brug for mere plads, så er der mulighed for betaling at opgradere til 50 og 100 Gb bokse.

Prøv Dropbox.

comments powered by Disqus