Mac: Navigation i Finder

Media_httpwwwnetfacto_hfvnx

(This post is in Danish) Indrømmet. Der er en ting ved Mac’en, der altid har irriteret mig grænseløst, og som faktisk har gjort, at jeg sikkert noget oftere end gennemsnittet, bruger et terminal vindue under OSX til at lave mange af de ting, som man normalt bruger Finder til (Finder er det, der svarer til Windows’ Explorer). Når man har fat i et Finder vindue, er det nemt at vælge filer og foldere i det, men hvis man lige vil ind i en folder og trykker enter, så fortæller man OSX, at man vil rename den.

Det har godt nok irriteret mig ofte - dog ikke nok til at jeg har gidet at Google mig frem til hvad der så fik Finder til at åbne en folder - Jeg har dog sporadisk forsøgt at eksperimentere mig frem til det uden held.

I dag lykkedes det så ved et rent tilfælde, at ramme “æble tasten” og pil ned. Det virkede faktisk. Så åbnes folderen. Man kan i øvrigt også bruge “æble” og pil højre - så foldes den ud. Hvis man er gået ind i folder, og gerne vil et niveau op, så er det “æble” og pil op - og endeligt (for lige at få den sidste retning med) så er “æble” venstre “fold sammen”.

comments powered by Disqus