Nytårshærværk

Så har det været nytår igen. Normalt har vi ikke rigtigt oplevet nogen ballade - vi bor på en fredelig vej, der lige præcis normalt er trafik nok, til at der aldrig er ballade af nogen art - næsten. Nytårsaften er tilsyneladende den ene dag om året, hvor folk i en alkohol rus (eller hvad det nu måtte være), smider hæmningerne og føler sig berettiget til at lave en form for ballade og hærværk uden nogen form for hensyn til hvem, det måtte gå ud over.

Velvidende, at dette plejer at være tilfældet - år for år - så plejer vi også at tage rimelige hensyn med henblik på at minimere de potentille skader uanset om vi er hjemme eller ej på dagen/aftenen. Dette indbærer at fjerne skradespande, fjerne alle “løsøre” (alt der ikke er boltet, cementeret eller på anden rimeligvis fastgjort) og låse det i skure eller indenfor, og det plejer normalt at virke, så der ikke tidligere har været nogen problemer.

Det var der så i år. Vi var ikke lige hjemme, så hvad der præcist er sket ved vi ikke, men i hvert fald havde vi en lille granbusk stående ved vores indkørseli et hævet bed, og da vi kom hjem, var der tilsyneladende en, der havde “stage-dive’t” i den - med det resutlat, at de fleste grene var knækket ved roden og busken se nu ret for færdelig ud.

Tja… skulle man sige, det er jo ikke en postkasse der er sprunget i luften eller lignende. Problemet er bare, at busken har stået der i over 20 år og vi kan enten grave den op, og være klar med en ny fin busk, der lige paser til stedet den står om 20 år - eller købe en ny busk, der passer til stedet, men som sandsynligvis vil koste flere tusidnede kroner (prøv gerne en planteskole og se på større buske, hvis du syntes det lyder vildt).

Jeg håber godt nok, at der var en, der havde en sjov aften - og forhåbenligt slog sig en hel del, på badet, der ødelage busken.

comments powered by Disqus