Fotofremkaldelse på mac

Jeg er sikkert lidt gammeldags. Nogle gange synes jeg faktisk det er meget rart, at få fremkaldt nogle af de digitale fotos til papirbilleder, og det er heldigvis meget nemt nu om dage - i hvert fald hvis man bruger windows - på Mac kan det være lidt mere problematisk. Jeg bestiller højest et par gange om året, så når jeg gør, er der typisk et par hundrede billeder, der skal afsted.

Senest forsøg var hos Foto.com. De har nogle lidt sjove priser og rabat modeller, men det er rimeligt nemt at finde ud af hvad tingene koster, så den prøvede jeg inden jul. De har vidst robotter til at oversætte sitet, så der er en del af teksterne, der er ret sjove, men pyt. De har en pc-klient, men den findes ikke til Mac. Deres Java klient fungerer til gengæld til Mac, og det lykkedes at bestille knap 1000 billeder i et hug uden problemer.

Denne gang var turen så kommet til Coop/ Kvickly’s fotofremkaldelse, som havde tilbud på billeder. Det var kun 50 stykker, der skulle fremkaldes, så det ville jo være en fin lejlighed til at prøve dem. Det forsøgte jeg så på i går aftes. Rå billederne fyldte 72Mb, og selvom det måske i teorien kunne lade sig gøre at bruge upload formen, så havde jeg ikke lyst til at prøve den - og deres klient-software findes kun til Windows, så var der Java-klienten tilbage. Til trods for over en times eksperimenter, så lykkedes det mig aldrig at få den til at fungere, og jeg måtte opgive.

Jeg har tidligere et par gange bestilt hos TDC Online, Netto og Elgiganten. Det er aldrig lykkedes mig at få Java-klienten til at fungere på min Mac - hverken i Firefox, Safari eller WebKit. Der findes til gengæld en “komfort klient”, hvilket er en smart betegnelse for et problem, og det findes også til Mac. Det fungerer fint, og er stort set det samme uanset om det var TDC Onlines, Nettos eller ElGigantens udgave - og tja… det bliver jeg nok ved med fremover.

comments powered by Disqus