FPS spil på mac

Det er ikke lige spil, som Mac OSX er kendt for - det har det i hvert fald ikke været. Det har mere været det, at man har kunne arbejde med grafik, lyd og andre medier. At den har en Unix et sted under motorhjelmen, så den er stabil og sjov for nørder.

Mac’en behøver dog ikke være en ren arbejdsmaskine - uagtet den er god til det. Man kan faktisk nemt finde masser af spil til den, hvis man bare leder lidt. Min Mac er stadigt den “gamle” PowerMac med PowerPC indmad. Det betyder desværre, at der ikke er helt så mange spil at vælge mellem, som der er begyndt at komme til de nye med Intel CPU’er.

Der er dog to spil, jeg gerne lige vil reklamere for. Som begge er gratis og som hører til FPS-genren (FPS: First-Person Shooter - dvs. Couner-Strik, Quake og lignende).

OpenArena faldt jeg over for noget tid siden. Det minder en hel del om Quake III - og har vidst også rødder, der går tilbage til Quake III Arena. Det er gratis og hvis du kender Quake III føler man sig hurtigt hjemme. Det er ret nemt at finde servere, så man kan spille mod andre - og vil man ikke dette, så er der også mulighed for single player.

Det nyeste “fund” hedder Urban Terror. Her snakker vi et alternativ til Counter-strike og det er også gratis. Der findes ikke mulighed for single player, men det er intet problem at finde masser af servere på nettet, hvor der er masser af andre at spille med (eller mod). I lighed med Counter-strike, så har Urban Terror også et par forskellige modes, man kan spille i - to hold mod hinanden, alle mod alle, capture the flag og så videre.

Udover at virke fint til Mac, så findes begge spil i øvrigt også til Windows og Linux. God fornøjelse.

comments powered by Disqus