Hvor kører toget hen?

Når man færdes med toge  i udlandet, syntes jeg ofte, at det er pokkers svært at finde ud af om det er det rigtige tog, som man er på vej ind i for at komme til den rette destination. Det plejer ofte at være noget med at skulle rode i køreplaner, prøve lykken eller spørge nogle lokale om hvordan man finder sit tog.

Det er sikkert fordi jeg er vandt til de “kasser” (eller tvskræme) som hænger på stationerne, og som nær toget fortæller hvilket tog, der er tale om og hvor det kører hen, at jeg ofte syntes det er bøvlet i udlandet. Det danske system med enkel og systematisk visning ved perronen er da fantastisk.

I hvert fald når det virker… De seneste par dage har der godt nok været mange sjove oplevelser med skiltning, der er ligeså problematisk for folk, der ikke kender s-togs linjerne, som den normalt er til gavn.

Her er et tilfældigt eksempel på hvad der stog, på den nordgående linje fra Sydhavnen igår…

stog

(E tog kører til Hillerøød), Ny Ellebjerg og Ishøj er syd på, men ellers går det fint)

comments powered by Disqus