Mac: Tastatur genveje

En af de ting, som jeg faktisk sætter mest pris på, ved OSX er at genvejstaster går igen og igen i applikationer. Når man først har fundet en smart genvej, så kan man næsten altid regne med at den virker i de fleste øvrige programmer.

En af de første jeg lærte at bruge, var “æble komma” (æble tasten kaldes normalt “option” og ligger mellem “alt” og mellemrum) - som henter preferences/settings frem, og en af dem, jeg bruger mest er “æble w”, som lukker aktuelle vindue (og ikke mindst “æble q” som lukker aktulle applikation).

Der er også nogle steder, hvor man lige skal vænne sig til at tingene er lidt anderledes. Når man programmerer, er det ret praktisk, at $-taster sidder lidt mere bekvemt end på et ikke-apple tastatur. Til gengæld tog det lidt tid at finde “pipe” tegnet, som sidder på “alt” plus i (sikkert logisk, men ikke naturligt, når man er vandt til windows’ placering af tasten). “at” tegnet (snabel a), sidder også et noget andet sted - til højre for ø.

Jeg er i hverdagen næsten imponeret over at det går så let med at skifte fra Apple-keyboard layout til almindeligt (windows/linux) layout uden tilsyneladende at lave specielt mange slåfejl som følge af det anderledes layout.

comments powered by Disqus