Surf sikkerhed

Radioavisen og flere medier har i dag advaret om at der ligger væmmelig kode på lur på mange danske websites. Egentlig er det en “gammel” sag (fra Maj), der pludselig giver overskrifter. Om det er agurketid eller blot fordi mange website-ejer ikke har fået gjort noget ved den, ved jeg ikke, men den er faktisk blevet et godt eksempel på en af Firefox’ dyder.

Når mediernes dramatiske overskrifter buldrer der ud af, hvordan skal man så vide hvad der er sikkert. Computerworld har givet en fin lille vejledning til hvordan man søger i google efter inficerede sider, men der burde da være en nemmere måde, ikke?

Med firefox er der. Jeg valgte et tilfældigt af de tilsyneladende ramte sites - itzonen.dk - og når jeg går til sitet i firefox, så får jeg en advarsel om at der ser ud til at være noget galt - og kan så vælge, om jeg vil gå videre eller ej.

Når der kommer en advarsel er det hverken en garanti for at sitet er inficeret eller ej - og selvfølgelig er det ingen garanti, at det er et “sikkert site”, når den ikke kommer, men i de stikprøver jeg har taget, der ser det ud til at fungere ret godt - så hvis man bruger Firefox behøver man vidst ikke at gå i fuldstændig gå i panik og slukke for internetforbindelsen.

comments powered by Disqus