Foto podcast

Jeg har egentlig længe gerne ville lave lidt reklame for nogle af alle de podcasts, som jeg lytter til - specielt på turen til og fra arbejde. Det har jeg ikke lige haft tid til (endnu), men oven på de sidste to posts om geotagging og GPS i digitale billeder, så vil jeg gerne lave lille reklame for et enkelt af dem.

For nogle måneder siden startede TWIP - This Week In Photography. Hovedmændene bag det er Scott Bourne og Alex Lindsay (der har medvirket i flere af TWIT’s podcasts) - og de har så et par af deres foto-venner med hver uge.

Det bærende i TWIP er et ugentligt podcast hvor der snakkes om fotografering. Niveauet har for mit vedkommende været yderst passende - den glade amatør, der tager fotografering alvorligt nok til at have købt et digital spejlrefleks og rent faktisk gerne vil lære at bruge det. Udover selve fotografering, så kommer de også godt omkring - om tips til at rejse med fotoudstyr, om håndtering og behandling af billeder og meget andet.

Udover selve podcastet, så kommer der også jævnligt artikler på deres websites, små videoer i deres feed og så er der efterhånden også et par ret aktive flickr grupper, hvor der også diskuteres fotografering på liv og løs.

Selvom det nogle gange bliver lidt for foto-nørdet for mit vedkommende, så er der generelt en meget hyggelig stemning, og når de kaster sig over et emne, så gør de en imponerende indsats for at få tingene forklaret, så man forstår dem, selvom man ikke lige er en professionel fotograf.

PodCastet er på engelsk og varer typisk under en time. Det koster - som de fleste øvrige podcasts - helt gratis. Hvis du er interesseret i fotografering, og vil have noget underholdning, der samtidigt lærer dig lidt, så tag og lyt med.

comments powered by Disqus