WebKit, Safari og Firefox

Safari og Webkit

Jeg har surfet rundt på nettet i over 10 år, og de fleste år har jeg brugt Netscape Navigator og siden Firefox. Det er sikkert derfor, at jeg ikke lige - sikkert som man forventes som ny Mac-ejer - lige syntes Safari er en specielt fantastisk browser. Faktisk bruger jeg kun Safari en gang i mellem fordi den virker (lidt) bedre end Firefox, når jeg bruger min WebBanken fra Mac.

Apple mener vidst selv, at Safari er langt bedre end Firefox - den skulle være hurtigere og alt muligt andet smart, men når man bruger Firefox på Windows og Linux næsten dagligt, så skal Safari være langt bedre, førend den har en chance, og det har den bare ikke været.

Nu kan jeg godt lige at lege lidt med nye, smarte ting og jeg faldt over WebKit. Det er lidt som Gecko i Firefox verdenen - en intern (open source) motor i browseren. WebKit kan man dowloade og bruge. Det er en lidt rå oplevelse, men det har jeg gjort fra tid til anden over den seneste uges tid.

Det har godt nok været imponerende, for et eller andet må de have fået fikset i den - den er fabelagtig hurtig. I enkelte tilfælde - f.eks. på nogle af engadgets lange, billed-tunge sider - har jeg kunnet kalde siden i firefox, så starte WebKit, åbne samme side, se den blive renderet færdig og skifte tilbage til firefox for at se den stadigt arbejdede på sagen (og jeg syntes ellers ikke at Firefox plejer at føles langsom).

At WebKit er langt hurtigere end Firefox lige nu, lover sikkert godt for næste version af Safari, men det er nu ikke noget, der får mig til at overveje at skifte min primære mac browser ud. Heldigvis har en Mac Firefox udvikler kigget sourcekoden til WebKit og fundet ud af hvordan den raket fart, der er på WebKit også kan komme til Firefox - Jeg glæder mig allerede.

comments powered by Disqus