Flatrate - er ikke så flad længere

I et hjørne af Wikipedia’s danske sider står der om “et såkaldt flatrate-abonnement, hvor man betaler en fast pris uanset forbrug”, og det lyder jo meget godt, men man skal nu passe på, hvis man køber flatrate abonnementer nu om dage, for det er ikke dem alle, der er lige flade.

Tag nu f.eks. Telia’s Mobil Bredbånd (Telia Flatrate Data). Her er der en fin graf, der forklarer hvad Flatrate går ud på - fald pris, uanset forbrug. Den fine graf stopper dog ved 10 Gb, og det er fordi at kommer du over det, så starter taxameteret igen. Det er med andre ord ikke rigtigt flatrate, men mere et abonnement med et ret stort inkluderet forbrug. Det kan godt være, at de fleste normale brugere ikke kommer over eller i nærheden af 10Gb i trafik, men derfor syntes jeg godt nok det er vildledende at kalde det Flatrate, når det nu reelt ikke er det.

ClearWire er på deres website noget bedre i den forstand at de har opfundet et nyt begreb - “frit normalforbrug”. Det er ikke det mest elegante begreb, men det er da noget mere retvisende end at kalde det Flatrate. I dette ligger, at der er inkluderet 5Gb trafik, og derefter må man betale pr Mb.

(note: Jeg arbejder hos TDC).

comments powered by Disqus