Digital signatur savnes... ikke.

Jeg var sikkert blandt de første, der fik en digital signatur, da de blev lanceret. Som nørd med interesse for sikkerhed, så burde digitale signaturer jo være rigtig smarte. Jeg har også brugt den en smule - til at komme ind på skat.dk, til eboks.dk og nogle ganske få andre ting.

Jeg fik ikke lige lagt en kopi ud på en USB disk, da jeg opgraderede min Mac til Leopard, og i dag kom jeg så i tanke om det - Jeg skulle lige ind og kigge i min eboks, og var nød til at smutte ind via NetBanken i stedet for at gå direkte ind.

Nu er problemet reelt ikke så stort, for takket være SuperDuper, har jeg en ekstern harddisk med en fuld (bootbar) kopi af den gamle installation (med OSX 10.4 - “Tiger”), så jeg kunne jo bare boot’e op og fikse en kopi af den ud…

Problemet er jo bare, at det tager flere minutter at gøre sig det besvær, og når man nu ikke rigtigt kan bruge den digitale signatur til noget, er det mon så besværet værd?

Jeg syntes godt nok, at med al den snak, der fra politisk side har været om det digitale danmark og så videre, så er det ganske enkelt sørgeligt, at en digital signatur, som 1 million danskere tilsyneladende har erhvervet, ikke rigtigt kan bruges til noget (- i hvert fald ikke i en sådan grad, at man savner den, hvis man ikke lige har adgang til den).

Jeg håber godt nok, at det bliver bedre, når TDC og PBS i fællesskab kommer til at stå for den - så kan det være, at den bliver nøglen til NetBanker og andre ting, der giver den lidt større værdi end den hidtil har haft.

comments powered by Disqus