Det er okay. Kode må gerne dø.

Hvis man ellers arbejder med en “light” platform, hvor man kan lave releases lige så ofte som man har behov for - kan lytte til hvad “markedet” vil have og reagere på det, så er det vel okay, at man smider lidt sourcekode ud en gang i mellem - bare lidt af det, der ikke bruges længere, er det ikke?

Tja… Til trods for at vi har cvs-baseret versionsstyring på alt, at vi laver backups af serverne (og de sikkert ligger rigtigt længe - bare for at være helt sikre. Så har de fleste vidst alligevel investeret mange følelser og hjerteblod i deres sourcekode, for den skal da ikke bare slettes - det at der ikke er brug for den, er i hvert fald ikke noget godt argument.

Hvad nu hvis… ja… hvad nu hvis det lige var det stykke kode, som man lige havde brug for igen om 5-6 år? ville det så ikke være en skam at skulle skrive de 10, 15, 20 linjer om igen? - tjo, måske.

Nu er sagen blot den, at jeg har prøvet at kode i over 10 år, og jeg har aldrig haft det behov - for verden har ændret sig mange gange, så det, der var den rigtige løsning igår, er sikkert noget helt andet i morges. Prøv at tage tidsmaskinen tilbage - hvilket styresystem sad du på for 5 år siden? Hvilket programmeringssprog brugte du? hvilken browser? - og hvor meget er så det samme i dag?

Det handler ikke om at gemme al sin sourcekode - den har (sandsynligvis) ikke meget værdi om et par år, men processen - det du lærte af at skrive den - har formodentlig værdi igen og igen - så fokuser på læringen af de ting du laver - hvad der fører til gode løsninger, og smid så den gamle kode ud i takt med at du også bliver klogere…

comments powered by Disqus