CD Brænding på Mac

De fleste Mac’er har nu om dage indbygget både CD- og DVD-brænder, men når man lige kigger ned igennem de programmer, der følger med til Mac’en, så er der ikke rigtigt noget, der ligner et CD-brænder program - og hvad gør man så lige?

Finder CD Burning

Hvis man bare lige skal brænde nogle filer på en CD, kan man bruge Finder. Fra menuen “FIle” vælger du bare “New Burn Folder”. Denne laver en Folder, som du kan lægge de filer, der skal brændes på CD’en, over i. Når du har lagt alle filerne der, højre klikker du på folderen (Ctrl + venstre klik, hvis du ikke har en højreklik). Der vælger du “Burn Folder” og så brændes CD’en.

Selvom det er en rimelig enkel metode, så har den også en hel del begrænsninger, og hvis man alvorlligt har brug for at brænde CD’er, så er der næsten ikke andet for end at finde et rigtigt brænde program.

Det er endnu ikke lykkedes mig at finde et godt gratis brænde program. Umiddelbart er mit foreløbigt bedste bud FireStarter FX (som er Donation-ware). Det mest brugte er Toast fra Roxio. Det koster ca. 700,- men kan til gengæld også (næsten) alt.

Hvis du vil brænde en DVD med familiens ferie, og have DVD-menuer og alt muligt andet, der hører sig til på en “professionel DVD”, så er du måske så heldig, at iWork var bundle’t med, da du købte Mac’en. Hvis det er tilfældet, kan du kaste dig over iDVD, som giver masser af muligheder for at lave DVD’er.

comments powered by Disqus