Caffeine

Caffeine

Jeg kan godt lide “mikro programmer”, der kan en ting, men til gengæld gør den fantastisk godt. Dem findes der masser af til Mac’en, og hvis man ikke vælger med en smule forsigtighed, kan man hurtig drukne i små dimser, der ligger i menuer, i toolbars, i docken og hvor de ellers kan klemme sig ind.

En af de seneste, der har fået lov at komme ind på min Mac, og som jeg er blevet rigtig glad for er Caffeine - den løser nemlig et simpelt problem, som jeg ikke engang vidste jeg havde. Caffeine er et lille tool, der kan lægge sig i menubaren (som 3 z’er) - når du klikker på den, slår den sleep mode fra, slår screen saveren fra og (hvis du er på en laptop) sørger for at skærmen ikke blænder ned. Klik igen og det hele er tilbage på normal.

Det er helt vildt praktisk, hvis man f.eks. lige er ved at se konference indlæg i sin browser eller hvis den lige er ved at arbejde med noget, der tager tid, og man gerne vil kunne se status bare ved at kaste et blik på skærmen, uden første lige at skulle skubbe til musen for at “vække” maskinen igen.

comments powered by Disqus