Firewall til Mac

Hvis du gerne vil vide lidt om hvad der foregår på din Mac – f.eks. hvilke programmer, der bruger netværksforbindelsen – så er det bare om at finde programmet Little Snitch.

Programmet installerer sig, og fanger alt trafik på maskinen. Når nye programmer vil have adgang til nettet, kommer der en lille pop-op. I denne kan du vælge om programmet skal have lov at bruge nettet, samt om det er en enkelt gang, i en session eller for evigt.

Media_httpwwwnetfacto_ipbip

Jeg har givet en række af mine almindelige programmer lov at bruge nettet altid – firefox, tunderbird og lignende. Det er dog også mest interessant at se hvor tit programmer, som man ikke forventede brugte nettet gerne lige vil ”ringe hjem” – normalt for at checke efter opdateringer.

Ved en standard installation, kan man få et lille pop-op vindue, der popper frem et par sekunder hver gang netforbindelsen bruges. Det er sjovt den første dag og se hvor tit noget lige skal ud at checke noget på nettet, men man bliver dog meget hurtigt træt af det, da det er ret forstyrrende på skærmen (og den kan heldigvis slås fra). Man får dog stadigt advarsel – hvis noget, som man ikke eksplicit har tilladt det, prøver at komme på nettet og skal lige godkende inden der åbnes for forbindelsen.

Programmet kan prøves ganske gratis i 30 dage (det er bare at downloade det) og hvis man vil bruge det efter 30 dage, så koster det $25 (og det er jo nærmest et scoop med den aktuelle dollarkurs).

comments powered by Disqus