Gmail som primær mailbox

Jeg kørte i 10 år en “unified email” strategi, hvor alt mails jeg fik – uanset om det var privat, fra studiet, fra arbejdet eller hvilken “identitet” det nu måtte være – røg ned i en samlet mailbox. Uagtet hvor praktisk det så end måtte være, så valgte jeg i foråret, at splitte mailboxen op i flere, så personlig post nu ryger i en mailbox, arbejde i en anden og endte med at have 4-5 forskellige mailboxe, der opsamler hver deres mail. I praksis har det været overraskende nemt, idet de mail programmer jeg bruger (Thunderbird og Mail.app) begge kan håndtere flere mailboxe og tømme alle boxe i et hug.

Gmail er jeg begyndt at bruge som den primære personlige postkasse, og det fungerer overraskende godt. Her er nogle af de observationer, som jeg har gjort mig efter et par måneder med Gmail:

  • Det er meget praktisk at vide, at al ens personlige post ikke ligger på ens egen harddisk, som kan gå i stykker hvert øjeblik det skal være og at man ikke behøver at bekymre sig om backup.
  • Det er også rimeligt fikst, at der er en webmail, der ligner en fuld mailklient.
  • Selvom man får meget post, så behøver man strengt taget ikke behøver at slette en mail nogensinde. Jeg får i hvert fald ikke mere mail end at de daglige plads udvidelser på Gmail normalt er størrere end mængden af indkommende mails.
  • Det tager lidt tid at lære sig selv ikke at sortere mails i hierarkier (når man har gjort det i 10 år), og i stedet for bare søge de ting frem man skal bruge – men det virker.
  • Gmail klienten til mobiltelefoner virker næsten til SonyEricsson P1i .
  • Gmail + Gcalendar fungerer fint med mac – specielt hvis man har købt SpanningSync så man kan synkronisere mellem Goggle Calendar og Mac’ens iCal.
  • Spamfilteret i Gmail virker… næsten. Det sker faktisk jævnligt at den laver “false positives ”. Det har foreløbigt kun være på ligegyldige mailingliste beskeder, det er sket, men lidt bekymrende er det.
  • Gmail’s Filtre er ikke så gode som Sieve . Det bliver forhåbentligt bedre.
comments powered by Disqus