Simpel billede manipulation

Jeg kan god tlide små simple programmer, der kan en enkelt ting og som kan den godt – modsat store monstrøse programmer, der kan løse alverdens problemer halv godt.

Et af de små rare bekendtskaber på Mac’en er programmet ”ImageWell”. Det er ikke ret stort. Det fylder lidt over 2 Mb, og jeg bruger det ret tit, men jeg tror ikke engang, at jeg bruger halvdelen af hvad det kan.

ImageWell er et gratis program, så der er næsten ikke nogen grund til ikke at have det installeret, hvis det i øvrigt kan noget, som du har brug for, og det kan det sikkert.

Jeg bruger normalt imagewell til tre ting – at konvertere mellem billedformater, ændre størrelse på billeder eller beskære billeder.

Konvertere billeder er dejligt simpelt – start programmet, træket et billede over på ImageWell, skift endelsen i en drop down og træk det ud af ImageWell igen – så har du et billede i det nye format – det kan næsten ikke være simplere.

Hvis billedstørelsen skal ændres, så trækker man billedet ind i Imagewell, skriver den nye højde (eller brede eller trækker i ”procent baren”), og trækker det ud af imagewell – så har man det nye billede.

Vil man beskære billedet, så er det blot at trække det ind i imagewell, klikke edit og så bruge beskæringsreskabet der.

Jeg ved, at ImageWell kan nogle andre smarte ting – tilføje vandmærker, lave lidt farve justeringer og lignende, men det er jeg ikke rigtigt kommet i gang med. Til gengæld, så er jeg blevet ret glad for at have et program, der kan starte på få sekunder, er simpelt at bruge og som ikke kræver nogen doktor-grader for at kunne betjene det. Det er der da en simpel og enkelt tilfredsstillelse i.

Hvis du vil prøve imagewell, så er det bare at downloade og installere det. Det koster gratis.

comments powered by Disqus