Kameratyper

Selvom der ikke findes faste opdelinger af kamera kategorier, så er her en kort oversigt over de hoved typer af kameraer, der findes.

Compact kameraer (“peg og klik”)

Man kan kende den kategori af kameraer på at det er små kamerer, som man typisk kan rende rundt med. De har i det store hele overtaget rollen som familiens primære kamera, da man skiftede til digital kamera.

Man kan typisk bruge kameraet uden at have læst vejledningen og uden særlige forudstæninger - nemt og enkelt er nøgleordene for denne kamera kategori.

De primære svagheder ved kameratypen tæller blandt andre, at kameraerne typisk kun har meget begrænset zoom (typisk op til 3x zoom) og at man sjældent har de indstillingsmuligheder til rådighed, som der findes i andre kameratyper.

Semi-compact kameraer

Denne type kameraer er storebror til compact kameraer, og er lidt mere avancerede. Typisk er de kendetegnet ved at have mere Zoom og lidt flere indstillingsmuligheder end compact kameraerne.

Hvor compact kameraer let passer i en lomme, vil semi-compact kameraerne typisk være lidt større og derfor snarere ligge i tasken end i lommen. Hvor compact-klassen er de billigste kameraer og spejlreflekse de dyreste, ligger denne kamera klasse sig i spændet mellem de to typer og forsøger at danne et passende kompromis.

Spejlrefleks kameraer

Mobil telefonen som kamera

De små kameraer, der sidder i mobiltelefoner, er gennem de seneste år blevet stadigt bedre. De bedste mobiltelefon-kameraer ligger i dag i specifikationer på niveau med de simpleste compact-kameraer.

Nogle er begyndt at bruge telefon-kameraet som erstatning for et compact kamera. Selvom det kan lade sig gøre, at tage gode billeder fra en mobiltelefon, så vent lige et par år med droppe kameraet et par år endnu - for selvom mobiltelefoner er blevet meget bedre, så er der stadigt en markant forskel mellem digitale kameraer og mobiltelefoners evner til at tage gode billeder.

comments powered by Disqus