Instant Messaging på Mac

Hvis man er vandt til at bruge instant messaging (ICQ, Messenger eller noget andet) på sin Windows maskine og skifter til Mac, så er der ikke lige en fornuftig IM-klient med på Mac fra starten af. Der findes godt nok iChat, der er fint til at snakke med andre Mac-brugere, men jeg kender ikke andre, der bruger det, så min iChat buddy-liste er gabende tom. Problemet er dog ikke så stort, og heller ikke selvom man er vandt til at bruge ICQ, Messenger, GoogleTalk og meget andet. Man skal blot have et enkelt program installeret. Programmet er Adium og det koster gratis. Adium understøtter at du fra et og samme program er på Jabber, Messenger, AIM, GoogleTalk, ICQ og mange andre netværk. Du kan gruppere folk (arbejde, venner, familie) efter behov, og hvis samme person har både ICQ og Messenger, kan du edda lægge dem sammen i en kontakt, så de kun findes en gang på din buddy-liste.

Hvis man ikke kan lide programmets udseende, ikke kan lide dens lyde eller hvad det nu måtte være, så findes der en række muligheder for at tilpasse den efter behov. Man kan endvidere, hvis de indbyggede muligheder ikke er nok, downloade udvidelser i form af AdiumXtras.

comments powered by Disqus