Dronningen af Malmø

Vi var på Nørrebros Teater i går, og så Flemming Jensens seneste mavepuster til dansk politik. I stil og tone kan man genkende ”Spindoktor” fra et par år siden, men det ændrer nu ikke på, at Flemming Jensen gennem stykket formår, at sige nogle af de ting, man som dansker burde skamme sig over, gennem et sjovt og underholdende teaterstykke. Kongen ligger for døden, de to prinser og statsministeren samles på slottet. Kronprisen er den ideele arvtager til tronen, mens lillebror har et nært forhold til spiritus. Kronprisen har til denne samling med bragt sin hidtil hemmelige kærste, der er udlænding og af anden tro.

Dette må naturligvis gå ganske galt med den danske udlændinge politik – specielt når hun er under 24 år og kronprisen ikke vil hæve sig over loven – men kan statsministeren leve med at det danske kongehus ved konges død flytter til Malmø?

Det er en fantastisk forestilling - for ud over fremragende underholdning - får man faktisk også noget med at tænke over, når “Fort Danmark” bliver spidet gennem godt skuespil.

comments powered by Disqus