Eksperten

På websitet eksperten findes et forum, hvor man kan hjælpe hinanden. Selvom det siden starten er blevet noget mere bruger-U-venligt, så syntes jeg i princippet det er en rigtig god ide. Man kan give lidt tips videre og man kan engang i mellem lære noget af andres løsninger på spørgsmålene. Til gengæld plejer jeg sjældent at holde ud mere end et par uger, og så tage mindst et halvt års pause. Nu kan jeg – efter et par uger – igen huske hvorfor jeg stoppede sidst. Der er selvfølgelig det meget svingende niveau. Nogle folk gider ikke at åbne en bog om PHP, Perl, MySQL eller hvad det nu engang er de sidder og prøver at få til at virke - lidt i stil med: Jeg kunne ikke få min ”hello, world” til at fungere, og nu vil mit webservice interface til arbejdets økonomisystem heeller ikke virke, hjælp…”. Man lærer – som man har gjort med spam-mail – hurtigt at genkende dem, og ignorere dem.

Så er der dem, der er ”pro” medlemmer. Officielt betaler de sig vidst for reklame frihed, men mine de facto oplevelser er, at de også får et godt forspring i tid på varsel om nye spørgsmål. Det betyder også ganske enkelt, at alle ”nemme spørgsmål” er samlet op og besvaret af pro-medlemmerne – inden os free-riders, der lever med reklameskoven, når at se det. Øv, ingen billige point der.

Det absolut mest irriterende og generende, er dog dem, der smider et reelt problem ud, som folk bruger tid på at hjælpe dem til at løse, og derefter selv samler deres point op ved at afvise andre svar (uanset hvor korrekte de måtte være), og selv smider et svar de accepterer. Der kan være acceptable grænsetilfælde, men jeg bliver godt nok enormt hurtigt træt af folk, som gør det systematisk.

… og så er jeg hurtigt bliver træt og glemmer alt om eksperten et par måneder.

Kunne de ikke sørge for at man ikke selv kunne samle point op. Hvis man ikke fik et svar man kunne bruge, så kunne spørgeren annulere spørgsmålet og points’ne var tabt (ikke returneret). Det ville da også gøre at folk en gang i mellem måske brugte to minutter inden de postede ”hjælp, jeg er kørt helt fast” spørgsmål – hvor det er et simpelt semi-kolon, et slut-anførselstegn eller lignede, der mangler.

comments powered by Disqus