Ny bil: Citroen C4

Så har vi fået skiftet vores Peugeot 307 stationcar med en Citroen C4, og selvom vi ikke har kørt meget, så skal jeg da gerne dele de første indtryk med det samme. For god ordens skyld, skal jeg bemærke, at vi ikke selv har valgt den, men snarere fået den til delt. C4 er vidst Citroens forsøg på at gå efter dem, der normalt køber en Ford Focus, og en af de nyere modeller fra Citroens hånd. Umiddelbart var forventningerne bestemt ikke alt for optimistiske. Citroen har for mit eget vedkommende altid stået som en lidt “skævt” bilmærke, der forsøgte at finde de mest komplicerede løsninger på mange ting – tænk bare deres hæve/sænke systemer.

Det var måske også derfor at første hånds indtrykket var langt mere positivt end forventningerne var gearet til. Bilen føltes større og mere rummelig inden i – lidt mindre end 307’en, men større end vores gamle Focus (1999 modellen).

Vores Peugeot var en 2.0 HDI diesel motor, mens C4’eren har en 1.6 benzin motor, og det mærkes bestemt når man kører. Der er bare ikke samme træk i motoren, og på motorvejen føltes det bestemt ikke som om der er et kraft overskud, når man er kommet op på de 110 km/t. Styringen går fint og den reagerer prompte. Noget rappere end Peugeot’en.

Det er en rigtig “pige bil”, så der er lommer og skuffer alle vegne – de fleste dog så små, at deres praktiske anvendelse er svær at få øje på. Bagsædet kan pilles ud, og gør man det, er der rimelig fornuftig plads til masser af bagage. Bagsæde pladsen føles større og lidt mere rummelig end både Focus’en og 307’en. Det er muligvis fordi den er “dybere” foran, så man ikke kører sæderne helt så langt bag ud.

Den har bestemt nogle quirks, som man skal vænne sig til.

Rattet er det absolut mest irriterende. Hvor et normalt rart drejer rundt, så har Citroen fundet på, at det kun er yderste ring, der drejer rundt – midter blokken sidder fast. Udover det “ser forkert ud”, så er det også noget sværere at finde ud af hvordan rattet står – specielt hvis bilen ikke kører. Hvis man undlader at kigge på det, så går det rimeligt, men hvorfor kan de ikke bare lave rart som i alle andre biler.

Speedometeret og et par andre instrumenter er også flyttet op, så det er midt i bilen oppe under forruden. Udover det åbenlyst irriterende, at alle i bilen (samt sandsynligvis i bilen bag en) kan se præcist hvor stærkt man kører på et temligt stort digitalt display, så vil jeg hellere have en længere vandring med øjnene op og ned, end en mindre vej stråt ned til højre. Omdrejningstælleren ligger stadigt som et mini-display lige over rattets midterblok.

Selve betjeningen af instrumenterne og radioen er “anderledes” end i en Peugeot og Focus, men foreløbigt er det vidst noget man lige skal vænne sig til.

comments powered by Disqus