Radio bliver aldrig det samme...

Det er noget tid siden jeg fik min første DAB radio. Efter de første 48 timer, var min radio verden forandret for altid – og FM radio er et halv nostalgisk tilbage blik på hvordan det var i gamle dage. Min DAB radio er en Pure Evoke 2, som design mæssigt ligner en gammeldags transistor radio. Den skulle egentlig have fundet plads i køkkenet eller på kontoret og erstattet den, der stod der. Sådan er det nu ikke gået – den følger ofte med rundt – for DAB radio er bedre og når man kun har en modtager, så må man jo tage den med sig.

DAB er lidt som FM-radio - der er nogle kanaler og nogle af dem er ens, men så slutter lighederne også der. DAB er digtal radio, og kvaliteten lyder fuldt på niveau med CD’er. Ikke noget statisk knitren i baggrunden overhovedet. Der er ikke noget med frekvenser på DAB – man blader bare mellem kanalnavnene – det bliver ikke lettere, vel?

De fleste DAB kanaler er meget ”snævre” – kun jazz, kun rock, kun nyheder eller lignende – og fortiden er det kun Danmarks Radio, der sender på DAB. Der skulle dog komme flere ”udbydere” til over tid.

På FM-kanalerne findes RDS – som kan fortælle hvilken kanal man lytter til (og lidt andet). På DAB er noget tilsvarende, men end tand mere avanceret. På musik kanalerne viser de pænt hvad man lytter til og hvad næste nummer er. Det er da meget rart, at man kan se hvad man hører, hvis det er et fantastisk nummer, man ikke kender.

At kanalerne er snævre har dog også sine fordele – på DAB hører jeg hvad jeg vil – og når jeg har lyst. Er man i humør til Jazz, Rock eller ”soft”, drejer man bare ind på kanalen. Nyheder var tidligere noget man fik på faste intervaller – men ikke mere. Når jeg har tid (eller lyst), svinger man bare over på nyhedskanalen. Hvis der er et spændende sportsarrangement bliver man på P3 konstant plaget af musik, nyheder og andre afbrydelser – men på DAB… gør man ikke.

Der mangler lidt nogle værter en gang i mellem – bare på nogle af de foreløbigt 17 kanaler. En der kunne kommentere musikstrømmen og binde numrene lidt sammen, men pyt. Foreløbigt er det fint, at man selv kan vælge stil og genre efter humør.

comments powered by Disqus