Brede Værk

I hvad der engang var Danmarks største tekstil fabrik tilbage i 1800 tallet, findes i dag Brede Værk – en del af national museet. Her fortælles om livet i en tøjfabrik, industri samfundets udvikling og om velfærdssamfundet. Specielt deres interaktive udstilling, hvor man kan prøve samlebåndsarbejde. Der er gratis adgang.

In what was once Denmark’s biggest textile factory in the 1800s, new technology has now been used to tell the story of working life at the cloth mill, the growth of industrial society and the welfare state. It’s part of the Danish National Museum and entrance is free (photo captions are in Danish).

Brede værk website:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.